Belföld

Gyorsított eljárásban állítják ma bíróság elé azt a két fiatalt, akik hat kőkeresztet törtek le a Margit hídon

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt részegen összesen hat kőkeresztet törtek le a Margit hídon.

A vádlottak egy barátjukkal együtt augusztus 24-én éjjel ittasan indultak el a II. kerületből egy V. kerületi szórakozóhelyre. Éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyikük egymás után négy pillérre is felmászott, majd az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, amelynek során az útjuk ismét a Margit-hídon vezetett át.

A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, majd az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték.

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen 6 műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint 400 ezer forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább