Külföld

Gyorsabb fegyverszállítást követel Kuleba a Nyugattól

Az ukrán külügyminiszter az újabb éjszakai orosz dróntámadásokat követően felszólította a nyugati országokat, hogy gyorsabban adjanak pénzt és fegyvert.

Az ukrán rezsim külügyminisztere szerint minden egyes le nem szállított légvédelmi fegyverre Oroszország ukrajnai városokra mért csapások százaival válaszol.

A múlt éjjel Odesszát, Harkivot és a Szumi régiót bombázták. Az oroszok cselekednek miközben a Nyugat tétlenkedik, háborodott fel a háborút kirobbantó ország külügyminisztere.

Az ukrán diplomácia vezetője úgy véli, hogy Oroszország európai földek négyzetmétereit foglalja el minden egyes olyan töltényt követően, amelyet nem Ukrajnának küld Európa.

Ezért azt követeli az EU-tól, hogy tiltsa be a más térségekbe irányuló fegyverexportot, és azt irányítsák sürgősen kizárólag Ukrajnába. Most nem az a lényeg, hogy annyit segítsenek, amennyire szükség van, hanem az, hogy minél gyorsabban és minél többet, szögezte le Kuleba.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább