Belföld

Gyönygösi: Az EU, minden kihívás dacára, sokkal erősebb, mint négy éve volt

Gyöngyösi Márton Jobbik elnök szerint az Európai Unió „sokkal erősebb”.

Irányadó felszólalásnak tartotta von der Leyen beszédét vagy inkább olyannak, mintha a Bizottság elnöke a közelgő választások miatt már nem akart volna megosztó témákba belemenni? – kérdezte tőle a Jelen.

„Nem ért váratlanul, hogy az elmúlt négy év értékelése benne volt a beszédben, és hogy von der Leyen fel fogja sorolni azokat a valóban megsüvegelendő eredményeket, amelyeket elért. A koronavírus, az ukrán-orosz háború, a gazdasági válság, az energiaválság, a közös hitelfelvétel, a jogállamisági mechanizmus mind olyan pontjai ennek a négy évnek, amelyeket fontos felírni eredményként a falra.

Az EU, minden kihívás dacára, sokkal erősebb, mint négy éve volt.

Ellentétben Orbán Viktor diagnózisával, aki szerint 50-50 százalék, hogy szétesik-e vagy megmarad. Számítottam rá, hogy kapunk valamiféle célzást arra, hogy von der Leyen elvállal-e újabb öt évet vagy sem, de ez végül elmaradt. Az olyan típusú kijelentéseinél azonban, hogy Kínával szemben versenyhátrányban van az EU például az elektromos autók tekintetében, mert a nagy állami szubvenciók tönkreteszik az európai autóipart, komolyabb bejelentést vártam volna” – mondta a baloldali Gyöngyösi.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább