Kiemelt Külföld

Gyereket szült egy transzgender férfi Franciaországban

Lánynak született, a leszbikusokat szerette, de már inkább a meleg férfiakat…

Első gyermekének, Salomének adott életet Ali, a francia transzgender férfi, aki 41 évvel ezelőtt lánynak született-számol be erről az origo.

A természetes úton kihordott transzgender terhesség a France Culture riportere szerint az első eset Franciaországban.

Ali eredetileg lánynak született, és más keresztnevet is viselt, de elmondása szerint mindig is megkérdőjelezte, és elutasította a saját születése szerinti nemét és keresztnevét. Ali 26 éves korában kezdett el hormont – tesztoszteront – szedni, hogy elindítsa a nemváltás folyamatát.

A KEZELÉS VÉGÉN FÉRFIVÁ VÁLT, DE ÉLVE A TÖRVÉNY-ADTA JOGÁVAL, MEGŐRIZTE NŐI SZAPORÍTÓSZERVEIT.
Ami Ali szexuális orientáltságát illeti, az szerinte folyamatosan változik, „fejlődik” és a pillanatnak megfelelően „azt fogyasztja, amihez kedvet érez”.

Azt mondja, korábban a leszbikus nőket kedvelte, most pedig inkább a homoszexuális férfiakhoz vonzódik.

MINDENESETRE ALI MOST TELJES MÉRTÉKBEN FÉRFINEK ÉRZI MAGÁT, SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁBAN IS „FÉRFI” SZEREPEL A „NŐ” HELYETT, ÉS SZEMÉLYI SZÁMA 1-ESSEL KEZDŐDIK A 2-ES SZÁM HELYETT.

Terhessége egyedülálló eset Franciaországban, mert 2017-ig, az addig hatályban lévő törvények miatt a transzgender emberek nem őrizhették meg szaporítószerveiket, kötelező sterilizáláson kellett átesniük, és le kellett mondaniuk a családalapításról. Azonban egy, az Emberi Jogok Európai Bíróságához benyújtott keresetet követően a bíróság a francia törvényt jogellenesnek mondta ki és hatályon kívül helyezte.

AZÓTA A TRANSZGENDER FÉRFIAK ÉS NŐK STERILIZÁLÁSA FRANCIAORSZÁGBAN NEM KÖTELEZŐ, TERMÉSZETES ÚTON GYEREKÜK LEHET -emeli ki az origo.hu.

Ali és gyermeke apja, Francois a francia hadseregben ismerkedett meg egymással. Francois és Ali is elismeri, hogy a kilenc hónap nem volt könnyű: mindenhol tekintetek kísérték őket, a különböző hivatalokban, vagy a szülést előkészítő tanfolyamon, köztereken, ahol az emberek utánuk fordultak.
Különösen a nők, mert ők azonnal tudták, hogy nem hasnyálmirigy gyulladásban szenvedek, és nem a sok sörtől ekkora a hasam-mondja a képen látható Ali.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább