Belföld Kiemelt

Gyerekeket fosztott ki a drogos koldusmaffia a gyöngyösi buszpályaudvaron

olvasási idő:1 perc, 36 másodperc

A rendőrök egy kicsit lassan léptek…

Hiába tettek feljelentést a szülők, hogy a gyöngyösi buszpályaudvaron tanyázó, bedrogozott koldusmaffia zsarolja a gyerekeiket, a rendőrség elhessegette őket – írja a blikk.

Végül az ötgyermekes L. Marianna elkeseredett hangú levélben fordult a közösségi oldalán a nyilvánossághoz, és ennek meg is lett a foganatja. Mint írta, eltűnt a kisfia perselyéből 30 ezer forint. Amikor kifaggatta őt, kiderült, hogy egy férfi zsarolással arra kényszerítette: naponta vigyen neki pénzt.

„Miközben a fiam tanítás végén a haza tartó járatra várt, egy fiatalember megfélemlítette és pénzt követelt tőle a gyöngyösi buszpályaudvaron” – írta posztjában a kétségbeesett édesanya. A levélből kiderült: előfordult, hogy amikor a férfi pofátlanul kivette a gyereke zsebéből a tárcáját, csak az aprót hagyta benne, majd megfenyegette, hogy másnap csak papírpénzt hozzon neki, mert baj lesz.

A felháborodott anyuka hiába ment a gyöngyösi rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, azzal hessegették el, ha a fiú magától adta át a pénzt, az nem bűncselekmény.

Bár rögtön kiderült, hogy más szülők is panaszt tettek emiatt, a rendőrök annyival elintézték a dolgot, hogy megígérték: járőröket küldenek a buszpályaudvarra. Az édesanyánál végül az verte ki a biztosítékot, amikor egy koldus a szeme láttára fosztott ki egy buszra váró másik kisdiákot: egyszerűen kivette a megfélemlített gyerek pénztárcáját és eltette belőle az 1000 forintos bankót, majd angolosan távozott.

Pár óra alatt több ezren osztották meg a dühös édesanya posztját, akadt a kommentelők között, aki azonnal csapatot szervezett, hogy leszámoljon az erőszakos koldusokkal, szerencsére végül nem történt önbíráskodás. Másnap a gyöngyösi nyomozók bekérték L. Mariannát, hogy mégiscsak tegyen feljelentést. Miközben az asszony a kapitányságon vallomást tett, a buszpályaudvaron a 13-as megállónál tovább kaszáltak a drogos koldusok. Végül a rendőrök jöttére szétspricceltek a szélrózsa minden irányába.

– Egy férfi követett a buszmegállóig, közben motyogva pénzt követelt tőlem. Hiába mondtam, hogy nincs egy forintom sem, megragadott a vállamnál, de ellöktem magamtól. Épp most vitték el a rendőrök, ott van a mentőautóban – mutatta a buszra váró hetedik osztályos Máté.

(forrás: blikk.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább