Sport

Gyakorlatilag megszűnt a szombathelyi Haladás

Hivatalos képviselő és igazolt labdarúgó nélkül maradt, valamint visszavonta NB III-as nevezését a Szombathelyi Haladás – derült ki a labdarúgócsapatot üzemeltető cég keddi tulajdonosi taggyűlésén.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a keddi volt Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott.

„A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III-as nevezését” – teszi hozzá a közlemény, amely szerint a nevezést „ideális esetben” a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatná meg.

A Szombathelyi Haladás a 14., bennmaradást érő helyen végzett az NB II-ben, az MLSZ azonban első és másodfokon sem adta meg a másodosztályú licencet a klubnak. A szombathelyi együttes, amely legjobb eredményeként a 2008/09-es idényben bronzérmes volt az NB I-ben, 2019-ben búcsúzott az élvonaltól.

Borítókép: A Szombathelyi Haladás stadionja 2017. október 18-án (Fotó: MTI Fotó: Varga György)
Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább