Belföld Kiemelt

Gulyás Gergely: A kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni

olvasási idő:44 másodperc

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztat a kormány legutóbbi döntéseiről.

A kormányülésen a kormány járványügyi helyzetértékelést tartott, amelyen azt állapították meg, hogy a negyedik és a további hullámok alapvetően eltérnek majd az előzőektől. Az oltás védettséget ad, valamennyi orvosi adat alátámasztja, hogy aki be van oltva, annak a védettsége sokszorosára nő, emlékeztetett Gulyás Gergely. Hozzátette: a kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni.

A kormány döntött arról is, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi. Gulyás emlékeztetett, hogy a kormánynak az akcióképessége, gyors reagálási képességére szükség lesz. A fertőzésszámok növekedni fognak, de azt várják, hogy a fertőzések számának ugrásszerű növekedését hasonló arányban már nem fogja követni a kórházba kerülők, a lélegeztetőgépre kerülők és az elhunytak száma.

Gulyás azt mondja, ha romlik a járványhelyzet, beavatkoznak majd, de jelenleg abból indulnak ki, hogy nem kell bezárni az iskolákat. A kormány azt szeretné, ha az iskolák, működnének.

Forrás: 24.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább