Külföld Öko

Greta Thunberget elvitték a német rohamrendőrök

Elvitték a rendőrök Greta Thunberg svéd klímaaktivistát és több társát arról a demonstrációról, amelyet a németországi Lützerath ledózerolása és lignitbányává alakítása ellen szerveztek.

Vannak olyan tüntetők, akik már két éve laknak a faluban, a kiürítésről a Deutsche Welle készített riportot. A hatóságoknak négy héten belül kell mindenkit eltávolítani a területről.

Szombaton többszáz buszt indítottak Németország különböző helyeiről, amellyel többtízezerre növelték a faluvédő aktivisták számát. Párezren megpróbáltak eljutni a kőbányához is, ahol rohamrendőrök várták a demonstrálókat, majd gumibotokkal próbálták visszaszorítani őket, akik erre sárral kezdték dobálni az egyenruhásokat, akik közül volt, aki beleragadt a sárba. A rendőrsorfalat sikeresen áttörték, amely következtében a német hatóságok közlése szerint hetven rendőr és kilenc aktivista sérült meg az összecsapásban.

Az egyik videón Greta Thunberg hírhedt klímaaktivista látható, amint más aktivistákkal körülvéve a rendőrök lökdösik. Greta nem tett eleget a rendőri felszólításnak, ezért a rendőrök kénytelenek voltak fizikai erővel kézen fogni, és eltávolítani a helyszínről.

Greta Thunberg korábban azt mondta, teljesen abszurd, hogy ez történik 2023-ban. Szerinte a német kormány kompromisszumos megállapodása a szénbánya tulajdonosával szégyenletes.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább