Öko

Greta Thunberg nem beszélhet a Norvég Parlamentben

olvasási idő:39 másodperc

Nem kellenek a világvégi jóslatok…

A zöldpárt meghívására beszédet mondott volna az oslói országházban az ismert “klímaaktivista”, de az országgyűlés (Storting) nemet mondott a kezdeményezésre.

Sem a baloldali, sem a jobboldali képviselők döntő többsége nem támogatta a zöldek javaslatát. A konzervatív-liberális Haladás Párt szerint szükség van olyan környezetvédelmi megoldásokra, amelyek valóban hozzájárulnak a szennyezés csökkentéséhez, de világvégi jóslatokra, amelyek az embereket ijesztgetik, nincs.

A Konzervatív Párt frakcióvezetője pedig azt mondta, hogy a parlamentben lévő pulpitus a norvégok által megválasztott képviselőknek van fenntartva. Thunberg se nem norvég, se nem választotta meg a nép, ezért nem beszélhet.

2020-ban a svéd tinédzser a Nobel-békedíjra felterjesztettek között volt, de az öttagú bizottság tagjai (akik mindig a norvég parlament képviselői közül kerülnek ki) nem neki adományozták az elismerést.

Forrás: ABC Nyheter/mno

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább