Belföld

Gréczy Márki-Zayról: Soha ennyi kárt ember nem okozott az ellenzéknek, mint amit az az ember okozott

Ezen a héten is adásban volt a szekta tv. A „kemény mag” a szokásos felhozatal volt: Vágó István, Gréczy Zsolt, Kálmán Olga és ezúttal Iványi Gábor egészítette ki őket.

A volt államfőjelölttől megtudhattuk, hogy Kijevben olcsóbb a kenyér és a benzin, mint Magyarországon.

A budapesti olimpia lehetőségéről (a konkrét terveket azóta Szijjártó Péter cáfolta) Gréczy Zsoltnak megint 1936 jutott eszébe, Vágó István az 1980-as moszkvai olimpiát hozta fel, az athéni olimpiát pedig „azóta is nyögik” szerinte a görögök.

A műsor legérdekesebb része viszont az volt, amikor szóba került a vasárnapi jászberényi választás, ahol a regnáló jobbikos polgármester, Budai Lóránt a DK-s támogatás nélkül, civil kampányban őrizte meg székét.

Kálmán Olga szerint óriási a pártok szerepe a kampányban, a politikai pártok rendelkeznek szervezeti egységekkel, más úton tudják megszervezni, hogy minden választóhoz be tudjanak kopogtatni.

„Ezt annyira nem szeretem, hogy a politika csak egy úri huncutság, majd mi, civilek megmutatjuk. Kíváncsi vagyok, hogy fordítva mi lenne, ha a pártok szólnának bele a civil szféra életébe. A politika egy hivatás, az egy szakma: kampányon is, kampányon kívül is” – tette hozzá Kálmán.

Gréczy Zsolt kijelentette: nem igaz, hogy a DK nélkül nyert az ellenzék, hiszen a jászberényi DK-sok elmentek, és Budaira szavaztak.

Gréczy szerint sem tudják pótolni a pártokat a civil jelöltek.

„Kipróbáltunk már áprilisban egy civil miniszterelnök-jelöltet: soha nem látott vereség lett a vége, soha ennyi kárt ember nem okozott az ellenzéknek, mint amit az az ember okozott. Most éppen pártot alapít: miközben ő nagy civil. Még a saját unoktestvére, Hadházy Ákos sem akar belépni abban a pártba, amit ő vezet” – utalt Márki-Zay Péterre a DK képviselője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább