Kiemelt Külföld

Görögország: Több száz fiatal támadt két transzvesztitára Szaloniki főterén (videó)

A LIBE bizottság elindult már vajon….

Szombat este a görögországi Szaloniki városának főterén , több száz fiatal támadt két transzvesztitára.

A támadás során amely az Arisztotelész téren volt, több, mint 200 (a ballib média szerint) feketébe öltözött fiatalból álló csoport a nemi identitásuk miatt verbálisan sértegette a két női ruhába öltözött férfit, majd üldözni kezdték őket.

A női ruhás férfiak végül elbarikádozták magukat egy étteremben, amíg a rendőrség meg nem érkezett.

A sértettek elmondták, hogy több kisebb csoport sértegette őket miközben a téren át sétáltak, voltak akik leköpték, míg mások megdobálták őket. A helyzet akkor durvult el, amikor az egyik meleg egy fagylaltot dobott vissza az őt megtámadó felé. Ekkor a több kisebb csoport egy nagy tömeggé állt össze és kergetni kezdték őket.

Eddig 21 gyanúsítottat tartóztattak le a támadás miatt. A letartóztatottak közül kilencnek volt görög állampolgársága, a többiek Albániából és Grúziából érkeztek. A letartóztatottak közül tizenkettőt, mindannyian fiatalkorúak, vasárnap szabadon engedtek, a többiek még mindig rács mögött vannak.

A támadás miatt vasárnap 3-4000 ember tüntetett a homofóbia és a transzfóbia ellen LMBTQ, antifasiszta csoportok és diákszövetségek felhívására.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább