Belföld Kiemelt

Google statisztika: továbbra is mélyponton Márki-Zay

Az április harmadikai választások előtt egy héttel továbbra is mélyponton áll Márki-Zay az internetes érdeklődés tekintetében. Csupán a magyarok 35 százalékát érdekli a Google adatai alapján, míg Orbán Viktorral kapcsolatban az emberek több mint fele érdeklődik, 52 százalék. A kisebb pártok iránt eközben némileg megnőtt az érdeklődés, a Megoldás Mozgalom miniszterelnökjelöltje, Gattyán György érdeklődés alapján akár esélyes is lehet a parlamenti mandátumra, 6 százalékkal zárta a hetet. A Mi Hazánk elnökjelöltje 4 százalékot szerzett, míg a vele hasonló politikát folytató Gődény György 3 százalékot.

A választások közeledtével érdemes rátekinteni a jelentős magyarsággal rendelkező országokra is:

Szlovákia: Orbán 83%, Márki-Zay 14%

Románia: Orbán 72%, Márki-Zay 25%

Ausztria: Orbán 81%, Márki-Zay 13%

Ukrajnában, Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban nincs rendelkezésre álló adat.

Németország: Orbán 90%, Márki-Zay 8%

Egyesült Királyság: Orbán 92%, Márki-Zay 8%

Írország: Orbán 92%, Márki-Zay 7%

Területi eloszlás:

(A statisztikai eredmények 2022.02.27. – 2022.03.06. közötti értékek, a cikk ez alapján íródott. A beillesztett Google Trends-nek az ekkori állapotokat kéne mutassa a későbbiekben is, de előfordul hogy frissíti magát újabb értékekkel.)

Mint a térképen látható, minden megyében fölényesen vezet Orbán Viktor, egyedül Csongrád-Csanád megyében vezet Márki-Zay Péter, ahol a keresések 43 százalékát tudhatja magáénak, Orbán Viktor 39 százaléka mellett. Toroczkai is itt érte el legnagyobb sikerét 8 százalékkal. Őt fej-fej mellett követi Gattyány és Gődény 5-5 százalékkal.

Orbán Viktor Zala megyében majdnem kétszer akkor érdeklődést váltott ki a helyiekből, mint balliberális ellenfele. Itt Orbán Viktor 59 százalékot gyűjtött, Márki-Zay 30 százalékához képest. 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább