Belföld

Google statisztika: Márki fasisztázása leuralta az internetet

2022 hetedik hetében először sikerült a Google keresésekben Márki-Zay Péternek megelőznie Orbán Viktort. Amikor először megláttuk az eheti számokat kissé meglepődött szerkesztőségünk:

Márki-Zay Péter 48%

Orbán Viktor 38%

Gattyán György 12%

A Mi Hazánk elnökjelöltje pedig 2 százalékkal zárta a hetet.

Az anomália megfejtésére nem kellett sokat várni:

Hatalmas tömegeket érdekelt Márki beszéde, ahogy elmondja hogy külön-külön képviselik a szivárványkoalícióban a kommunistákat és fasisztákat. 

Márki-Zayra keresésekből ötből négy alkalommal a fasiszta megszólalására kerestek rá.

Ezzel a mondatával először sikerült elérnie azt, hogy a héten minden megyében átvette a “vezetést” Orbán Viktortól, egészen vasárnap délelőttig, délutánra Győr-Moson-Sopron megyében már többen voltak kíváncsiak Orbán Viktorra.

(A statisztikai eredmények 2022.02.13. – 2022.02.20. közötti értékek, a cikk ez alapján íródott. A beillesztett Google Trends-nek az ekkori állapotokat kéne mutassa a későbbiekben is, de előfordul hogy frissíti magát újabb értékekkel.)

Márki-Zay Péter ominózus alakítására legtöbben Csongrád-Csanád és Tolna megyékben kerestek rá. A többi miniszterelnökjelölthöz mérten a keresések 56 százalékát tudhatja magáénak a két megyében, még ha ez most nem is túl pozitív számára. Harmadik legnagyobb elérést Békés megyében érte el, ott 55 százalékkal zárta a hetet.

Orbán Viktor legsikeresebb megyéi holtversenyben Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg lett 41 százalékkal.

Orbán Viktorral kapcsolatban elsősorban a ceglédi aláírásgyűjtésére voltak kíváncsiak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább