Belföld

Google statisztika: Márki-Zay Budapesten a leggyengébb

2022-ben ezen a héten produkálta Márki-Zay Péter a legmagasabb elérését, sikerült országosan 40 százalékot gyűjtenie a múltheti 33 százalékhoz képest. Ettől függetlenül Orbán Viktor továbbra is jelentősen vezet 50 százalékos elérési arányával. Mögöttük jön Gattyán György 6 százalékkal, végül Torockai László 4 százalékkal.

Területi elosztást tekintve ezen a héten Márki-Zay szintén egyéni rekordot döntött az évben, ugyanis 3 megyében is ő vezet.

A hódmezővásárhelyi polgármester a megszokott módon Csongrád-Csanád megyében érte el legjobb helyezését, ahol 55 százalékkal zárta a hetet. Mögötte Orbán Viktor 34 százalékkal, őt követi a szintén ebben a megyében élő polgármester Toroczkai 7 százalékkal. Végül Gattyán György 4 százalékot ért el a megyében.

Márki második legerősebb megyéje szoros küzdelemben Vas megye lett 47 százalékkal, ahol Orbán Viktor 45 százalékkal követi. Itt Gattyán 5, Toroczkai 3 százalékot ért el.

Jász-Nagykun-Szolnok megye százalékosan nézve holtversenyben 46-46 százalékkal, pár kereséssel kapott többet az ellenzéki összefogás miniszterelnökjelöltje.

A hét meglepetése: Budapesten érte el Orbán Viktor a legnagyobb elérést, az itt lakók 56 százaléka érdeklődött róla, amíg Márki után csak 33 százalék. Budapesten Gattyán György 8 százalékot, a Mi Hazánk elnökjelöltje 3 százalékot ért el.

További érdekesség, hogy Márki-Zay Péter legrosszabb eredménye Budapesten jött össze. 

Budapest után Somogy, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyékben érte el legjobb helyezéseit a miniszterelnök, mindegyikben 52 százalékos vezetéssel zárta a hetet.

Gattyán György Fejér, Heves és Nógrád megyékben egyaránt 10 százalékot ért el.

Toroczkai László legerősebb megyéje továbbra is Békés, de ezen a héten már csak 8 százalékos elérést sikerült produkálnia.

 

(A statisztikai eredmények 2022.01.22. – 2022.01.29. közötti értékek, a cikk ez alapján íródott. A beillesztett Google Trends-nek az ekkori állapotokat kéne mutassa a későbbiekben is, de előfordul hogy frissíti magát újabb értékekkel.)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább