Belföld

Google statisztika: idén is tarol Orbán Viktor, a balliberális oldalon már csak Gyurcsányról érdeklődnek az emberek

A miniszterelnök hosszú ideje vezeti a magyarok érdeklődési körét, a választások előtt masszívan hozta az 50 százalék feletti eredményeket, utána pedig szinte teljesen megszűnt az ellenzékiek iránti érdeklődés. A 2022-es évet Magyarország 5 legerősebb pártjának elnökét összevetve Orbán Viktor brutálisan vezetett: a keresések 83 százalékát tudhatta magáénak. Azóta eltelt fél év, most megnéztük mi változott azóta. 

Az ország minden egyes területét, töretlenül Orbán Viktor vezeti. Több vármegyében egészen elképesztő eredményt produkálva: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 88%-át szerezte meg, de Hajdú-Biharban is 87%-os eredményt produkált.

Országosan a magyarok 81%-a Orbán Viktorról érdeklődött idén. 

A második helyezett – nem túl meglepő módon – Gyurcsány Ferenc, aki egyre jobban felemészti az ellenzéket, lényegében balliberális ellenfél nélkül maradt. Legnagyobb érdeklődést, 2022-höz hasonlóan Zala vármegyében mutatnak iránta (18%), amely esetében területileg 3%-os visszaesés.

Országosan pedig 13%-ot tudhat magáénak az öszödi böszme.

Az ezüstérmes Toroczkai László lett, aki iránt Békés vármegyében mutatkozik a legnagyobb érdeklődés (11%), de több vármegyében is 10%-on áll, ellenben sok helyen marginális számokat is mutat.

Összességében országosan a keresések 5%-a irányult a Mi Hazánk elnökére.

Itt lényegében be is fejezhetnénk az egészet, de mivel az elmúlt másfél évben a TOP 5 szereplőt néztük meg, így maradunk ennél a formulánál.

A negyedik helyre a Jobbik-Konzervatívok elnöke, Gyöngyösi Márton került be, kőkemény 1%-os eredményével. Legjobb eredményét Bács-Kiskun és Zala vármegyében érte el, 3-3%-al.

Az utolsó, 2022-höz hasonlóan a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc 1% alatti érdeklődéssel. A vármegyékben a Google nullára kerekíti az eredményét, egyedül Budapesten jelez némi, szintén 1% alatti érdeklődést.

Bár szokás szerint a pártok elnökeit nézzük meg, kíváncsiságképpen rákerestünk Dobrev Klárára és Donáth Annára is. Egymáshoz elég hasonló eredményt értek el és egyiküknek sincs oka örömre. Ha az összeállításba behelyezzük őket, akkor Gyurcsány felesége 4%-ot ér el, a Momentum „messiása” pedig 3%-ot.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább