Belföld Kiemelt

Google statisztika: érdektelenségbe fulladtak az ellenzéki pártvezérek

Az ellenzéki pártvezetők már-már mérhetetlen szintre süllyedtek, egyedül Gyurcsány tud felmutatni komolyabb eredményt.

A választások előtt heti szinten jelentkeztünk az aktuális Google statisztikákkal. Hangsúlyoztuk, hogy ez az emberek érdeklődési körét fedi le és nem a pártpreferenciájukat, azonban vajmi kevés eséllyel szavaz egy ember olyan emberre, pártra amelyik nem is érdekli őt. Összességében kimondható, hogy bár nem egyenesen arányos módon, de van összefüggés az érdeklődési kör és pártszimpátia között.

A választásokat követően nem tartottuk fontosnak összegezni a Google adatait, azonban így év végére összesítjük 2022-t.

Orbán Viktor mindenkivel felmosta a padlót

A miniszterelnök teljesen leuralta a pártvezetők körülötti érdeklődési kört. A keresések 83 százaléka az ő nevéhez fűződik. Őt Gyurcsány Ferenc követi 11 százalékkal, Toroczkai László 6 százalékkal, Gyöngyösi Márton és Gelencsér Ferenc pedig 1 százalék alatti eredményt értek el. Jogosan merülhet fel egyesekben, hogy a Jobbik és Momentum elnöke 2022 év elején még mások voltak, ezért megnéztük az elmúlt 3 hónap eredményeit is, de pontosan ugyanezek az arányok jöttek ki.

Gyurcsány iránt 2022-ben legjobban Zala vármegyében érdeklődtek (21%), legkevésbé pedig Heves vármegyében (9%). Az utóbbi 3 hónapot tekintve Tolnában érte el a legtöbb embert (20%), egyetlen vármegyében pedig az 1 százalékot sem sikerült elérnie, mégpedig Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Nem okoz túl nagy meglepetést, hogy Ásotthalom polgármesterére 2022-ben Csongrád-Csanád vármegyében voltak a leggkíváncsiabbak, ahol 9 százalékot ért el. Az viszont érdekes, hogy az elmúlt 3 hónapban Fejérben kerestek rá a legtöbben, egész pontosan 9 százaléknyian. Éves összegzésben Veszprém vármegyében teljesített a leggyengébben 4 százalékkal, ahol az utóbbi 3 hónapot tekintve mérhetetlen eredményt sikerült produkálnia.

Gyöngyösi Márton az elmúlt 3 hónapban Tolnában ért el magához mérten kiemelkedő eredményt, ahol a keresések 10 százalékát tudhatja magáénak, azonban 13 vármegyében mérhetetlen eredményt produkált, Budapesten pedig 1 százalék alattit.

A lista végére hagytuk a leggyászosabb eredményt. A Momentum vezetője az elmúlt 3 hónapban Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében volt a legsikeresebb, 3 százalékkal. Egy hajszállal mögötte, szintén 3 százalékon áll Hajdú-Biharban is, Budapesten 1 százalék alatti a teljesítménye, a többi 17 vármegyében pedig mérhetetlen az eredménye.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább