Belföld Kiemelt

Google statisztika: a magyarok kétharmadát Orbán Viktor érdekli

A hetente készülő Google statisztikai lekérdezésekben sorra vezet Orbán Viktor, azonban 2022-ben most érte el legmagasabb eredményét.

Országos szinte a keresések 65 százalékát tudhatja magáénak a miniszterelnök, amely 5 százalék erősödést jelent az előző héthez képest. Bár arra számítana az ember, hogy háborúval kapcsolatban kerestek rá ennyien, de erről meglepő módon szó sincs, hozzákapcsolódó népszerű keresési kulcsszavak között meg sem jelenik az orosz-ukrán konfliktusra utaló kifejezés.

Márki-Zay Péter mélypontra került, csupán a keresések 29 százalékát sikerült megszereznie. Vele kapcsolatban a Google egyetlen kiugró keresési kulcsszót talált, Kocsis-Cake Oliviót, aki a héten követelte, hogy zárjuk el az olcsó orosz gázt. Külön érdekesség, hogy a top 5 Márkihoz tartozó kulcsszóban benne van a Gődény féle Normális Élet Pártja és a Mi Hazánk Mozgalom is.

A kis pártokat felemésztette a Fidesz és a szivárványkoalíció. Gattyán György és a Mi Hazánk Mozgalom elnöke is csupán 3 százalékot tudott elérni.

Területi eloszlás:

 

(A statisztikai eredmények 2022.02.27. – 2022.03.06. közötti értékek, a cikk ez alapján íródott. A beillesztett Google Trends-nek az ekkori állapotokat kéne mutassa a későbbiekben is, de előfordul hogy frissíti magát újabb értékekkel.)

A kétharmados fölénnyel lehetett számítani rá, hogy Orbán Viktor továbbra is minden megyében vezet és ez így is lett.

Orbán Viktor Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas megyékben és Budapesten is 66% feletti eredménnyel zárta a hetet! 

Leggyengébb megyéje Csongrád-Csanád lett, ahol szintén 56 százalékkal vezet. Ez a megye egyben Márki-Zay Péter legerősebb megyéje is egyben, ahol 36 százalékot ért el a szivárványkoalíció jelöltje. Itt Toroczkai 6 százalékot, Gattyán pedig 2 százalékot tudott elérni.

Márki-Zay immár sokadjára Budapesten szerepelt a leggyengébben, ahol csupán a keresések 25 százalékát sikerült megszereznie.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább