Belföld Kiemelt

Google statisztika: az embereket továbbra sem érdekli az ellenzék

Az ellenzék számára ismét kiábrándító számokat mutat a Google keresések eredménye.

2022-ben hatalmas pofont kapott az ellenzék a magyaroktól. Történelmi vereségük után Gyurcsányt leszámítva a balliberális politikusokról való érdeklődés bezuhant a szinte mérhetetlen szintre. 2022 végén megnéztük, hogy a magyarok az akkor 5 legerősebb párt, 5 pártelnökére mennyien kerestek. Most 2023 márciusához közeledve ismét megnéztük ezen évi teljesítményüket, de némelyt változtattunk a felálláson. A Jobbikot megelőzte az MSZP, Gyöngyösi Márton pedig 1 százalék alatti eredményt ért el a Google statisztikában, így a nála valamelyest jobb eredményt elérő Kunhalmira cseréltük, továbbá a szintén 1 százalék alatti Gelencsér Ferenc helyett a Momentum legnépszerűbb politikusát, Donáth Annát raktuk az összeállításba.

Orbán Viktor továbbra is tarol

2023-ban a vezető politikusokra való keresések 79 százalékát tudhatja magáénak a miniszterelnök, amely kicsivel kevesebb mint a 2022-es év 83 százalékos aránya, de még így is 30 százalékkal magasabb mint a választás előtti hónapban volt.

Az ellenzéki térfélen továbbra is Gyurcsány Ferenc produkálja a legnagyobb elérést, bár a 2022-es 11 százalékáról lecsökkent 9 százalékra. Külön érdekesség, hogy Dobrev “árnyék-miniszterelnök” csak minimális elérést generált, konkréten férje elérésének negyedét sem tudta összehozni.

A harmadik helyezett a már említett kakukktojás, Donáth Anna, aki 6 százalékos elérésével magasan elveri 1 százalék alatti pártelnökét, Gelencsér Ferencet.

Negyedik helyen Toroczkai László áll 5 százalékkal, amely 1 százalékos csökkenés 2022-höz képest.

Utolsó helyre Kunhalmi Ágnes futott be, a mindössze 1 százalékos eredményével, de ezzel is sikeresen felülmúlta nem csak pártszinten, de egyénileg is a jobbikos Gyöngyösi Mártont.

Mivel egyetlen ellenzéki sem éri el országosan a két számjegyű elérést, a korábban rendszeresen bemutatott területi eloszlás részletezésének nem látjuk értelmét, mivel számos helyen mérhetetlen eredményt produkálnak a politikusok.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább