Sport

Golden Boy-díj: Kerkez Milos Európa legjobb tíz fiatalja között!

Az olasz Tuttosport frissítette a 2023-as Golden Boy-díj jelöltjeinek listáját. Az év legjobb 21 év alatti, Európában játszó labdarúgójának kiosztott elismerés jelöltjei között a 10. helyen áll az angol AFC Bournemouth magyar válogatott hátvédje, Kerkez Milos.

A listán látható sorrend a játékosok augusztusi piaci értéke, a 2022-es világbajnokság és 2023. augusztus 21. között klubcsapatokban kapott játékpercek, a válogatottbeli mérkőzések száma és a Football Benchmark adatelemző cég teljesítményindexe alapján alakult ki.

A díjról ötven futballszakíró dönt, Magyarországról Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke szavaz. A szakemberek öt játékosra szavazhatnak, akik 10, 7, 5, 3 és egy pontot kapnak.

A Tuttosport által közzétett listájáról a szurkolók is kiválaszthatják kedvencüket, ide kattintva lehet szavazni.

Kerkez előtt két magyar labdarúgó szerepelt a listán: először 2009-ben az akkor a Bariban futballozó Koman Vladimir – azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hányadik lett, csak azt, hogy az akkori 40 jelöltből 26-an kaptak szavazatot, köztük ő is. Utána 2020-ban Szoboszlai Dominik kapott helyet a rangsorban: a válogatott csapatkapitánya még a Red Bull Salzburg játékosaként 8. helyezett lett.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább