Öko

Gigacitromot szüreteltek Ásotthalmon

Ásotthalom a batáta mellett hamarosan a citromról is ismertté válhat.

A Delmagyar helyszíni riportjában arról számolt be, hogy az ásotthalmi Gárgyán Zoltán a kertészetbe nőtt bele, olyannyira, hogy már háromévesen cipelte a paradicsomosládát, 2010-ben végzett a kertészeti főiskolán Kecskeméten. Mielőtt citrommal kezdett volna foglalatoskodni, paprika volt a fóliában, de inkább más vizekre evezett, amikor az egyik kereskedelmi lánc ezer forintért adta a paprika kilóját, miközben tőle mindössze százhatvan forintért vásárolta fel.

Nem akarta a kereskedő zsebét tömni – fogalmazott.  A céljuk jelenleg az, hogy közvetlenül a fogyasztónak adják el a citromot kereskedő közbeiktatása nélkül. Erőfeszítéseiket pedig eddig siker koronázza, meg is lepődtek, mekkora a kereslet a kezeletlen citromra.

A család 1985 óta foglalkozik kertészettel és citromból először idén termesztettek kereskedelmi mennyiséget. Az első tövet még 2008-ban vették, ma ötszáz fájuk van. Elmondták azt is, a talajjal és a hőmérséklettel nincs nagy gond, a legnagyobb kihívást a fényszegény időszak jelenti.

Forrás: Délmagyar

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább