Kiemelt Külföld

Ghánai házelnök: “A homoszexuális járvány rosszabb, mint a Covid”

Törvénnyel akarnak harcolni ellene…

Ghána nyilvánvalóan szigorítani kívánja a szexuális és nemi kisebbségek elleni törvényeit. Kedden a fővárosban, Accrában, több képviselő közösen átadott egy törvényjavaslatot Alban Bagbin-nak, a parlament elnöknek. A 63 éves szociáldemokrata elmondta, hogy a törvény elfogadása a következő fél évben várható.

Az országban már most három év börtönbüntetés jár az azonos neműek szexuális kapcsolatáért. A törvényjavaslat részletei még nem ismertek, de többek között megtiltja az emberi jogi aktivistáknak és szervezeteknek, hogy az LMBTQ jogok mellett kampányoljanak. Része a javaslatnak, hogy a homoszexualitás gyógyítására irányuló terápiákat az állam támogatja.

Sam Nartey George parlamenti képviselő, a törvényjavaslat egyik szerzője így indokolta a tervezetet: “Hadd legyek világos: A homoszexualitás NEM emberi jog. Ez egy választott életmód, egy szexuális preferencia.” Azt mondta, hogy a törvényjavaslat “a perverzió féktelen túszejtése ellen” küzd.

Bagbin, a parlament elnöke a médiában bejelentette a törvénytervezet támogatását . Ennek során a homoszexualitást “járványnak” nevezte, amely ellen az államnak és minden egyes embernek “harcolnia kell”. “Ez a járvány rosszabb, mint a Covid, annyira örülök, hogy szeretett Ghánánk összefog ebben a kérdésben.” Hozzátette, hogy a homoszexualitás elleni küzdelemben számíthatnak a lakosság támogatására.

Ghána a világ egyik leghomofóbb országa: az Africa Centre for International Law and Accountability (ACILA) 2021 februárjában közzétett felmérése szerint a lakosság 87 százaléka melegellenes.

Észrevétel: a Magyarországgal kritikus Németország a “biztonságos származási” országok közé sorolta Ghánát.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább