Sport

Gera U21-es csapata elverte a görögöket

2023-ra fordulva is nem csak a Nemzeti 11, hanem az U21-es válogatott is sikerrel zárta az év első meccsét.

Az U21-es válogatottunk számára egyre közeledik a szeptemberben kezdődő U21-es Eb-selejtező. A magyar fiatalok felkészülésként most Görögország fiataljaival néztek farkasszemet, Vitális Milán góljával pedig le is gyűrték a görögöket.

Gera Zoltán szövetségi kapitánynak nem volt könnyű a keret összerakása, ugyanis féltucatnyi játékosa dőlt ki a kerethirdetés óta Komáromi György, Kosznovszky Márk, Katona Bálint, Horváth Artúr, Tóth Milán és Vas Gábor sem volt bevethető a mai napon.

Ráadásul az eddigi magyar keret legjobbjai már a felnőtt válogatottban játszanak, mint Németh András, Baráth Péter és Kerkez Milos. A jövőben Vancsa Zalán lehet egy jelentős erősítés, aki szeptemberben tér át az U19-ből.

A fiataloknak nem lesz könnyű dolga az elkövetkezendő időkben sem, ugyanis a 2025-ös szlovákiai U21-es Eb-re, a selejtezőcsoportjuk bitang erősre sikeredett. Spanyolország, Belgium, Skócia, Kazahsztán és Málta ellen kellene a legjobb kettőben végezni, ráadásul jó eséllyel az is még csak pótselejtezős helyet érne. Az

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább