Belföld

Gelencsér: Ukrajna uniós csatlakozásával a kárpátaljai magyarok is sokat nyernének

Balog Istávánnal, a magyarországi ukrán követségi ügyvivővel találkozott Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője és egyeztetett a kárpátaljai magyarok helyzetéről.

„A jó hír az, hogy Ukrajna – a magyar kormány ellenséges politikája ellenére is – hajlandó felülvizsgálni a magyar kisebbség jogait és jó irányba mozdulhatunk el ebben az ügyben” – kezdte beszámolóját a hazaáruló politikus.

„A magyar kormány ahelyett, hogy üdvözölte volna a pozitív irányú elmozdulást és az ukrán részről tett gesztust, inkább újabb és újabb lépésekkel, folyamatos üzengetésekkel rontja tovább hazánk és az éppen honvédő harcot vívó szomszédunk kapcsolatát” – tette hozzá a baloldali Gelencsér.

Gelencsér Ferenc imádja az ukránokat…

Gelencsér Ferenc szerint az ukrán uniós csatlakozás előkészítésével lehetne a legtöbbet tenni a kárpátaljai magyarság jogainak és érdekeinek érvényesüléséért.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább