Belföld

Galambos Lajos bevonult a börtönbe

A zenészt decemberben három és fél év szabadságvesztésre ítélték, amit februárban kellett volna megkezdenie Kecskeméten. Egészségi állapota miatt halasztást kért, de elutasította a bíróság.

A zenésznek eredetileg februárban kellett volna megkezdenie a börtönbüntetését. Hiába kért halasztást az egészségi állapotára hivatkozva, a Budaörsi Járásbíróság február végén elutasította a kérelmét. Végül az Alkotmánybírósághoz fordult, ahonnan még nem érkezett válasz.

Kecskemét helyett Baracskán kellett jelentkeznie, ahol Galambos Lajos délelőtt tíz órakor bevonult a büntetés-végrehajtási intézménybe – erősítette meg az Indexnek az ügyvédje, Csontos Zsolt.

A zenészt decemberben ítélték másodfokon három és fél év szabadságvesztésre, valamint négy évre eltiltották a közügyektől.

 

Egy évig marad a rács mögött?

Több társával együtt, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolták, amiért összesen legalább harmincmillió forint értékben vételezett illegálisan áramot, több mint négy és fél millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

Büntetésének letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben. A trombitásnak időközben súlyos betegsége lett, erre hivatkozva nem vonult be február közepén a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol sokan várták. A zenész 125 napot töltött előzetesben, ami a büntetéséből levonható, így jó magaviselet esetén körülbelül egy évet kell a rácsok mögött maradnia.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább