Sport

Futballünnep Miskolcon: Telt ház előtt küzdhet meg az elődöntőért a Diósgyőr és a Fradi

Egy héten belül kétszer is találkozik egymással a Diósgyőr és a Ferencváros, ám az elmúlt fordulók eredményeit figyelembe véve talán kijelenthető, hogy mindkét félnél kettejük kupameccse élvez prioritást a fontossági sorrendben.

Ahogy azt a DVTK is hírül adta, az előzetes várakozásoknak megfelelően telt ház várható a szerda esti DVTK – FTC MOL Magyar Kupa negyeddöntőre, azaz a bérletesekkel együtt közel 12 ezren szurkolhatnak a helyszínen, ennél jobban más nem igazán tudja mutatni a találkozó fontosságát a hazaiak részéről.

A Radenkovics-éra remekül indult Miskolcon, első két meccsén 4-4 gólt lőtt csapata, az egyik ezek közül a kupanyolcaddöntőn esett a ZTE ellen, de ezután sem tört meg a veretlenségi sorozat, mondhatni csillagos ötös volt a diósgyőri teljesítmény egészen a legutóbbi fordulóig: az ötös megmaradt, a csillagokat viszont szürke felhők tüntették el, mikor a Zalaegerszeg a kupabúcsút megbüntetve 5-1-re kiütötte a DVTK-t.

Ennek ellenére nem lehet mondani, hogy egyértelmű esélyes lenne a vendég csapat, hisz formáját tekintve még mindig az egyik legjobb csapathoz utazik a Fradi, mely 12 ezer szurkolójával akár meglepetésre is képes lehet, ezt a vezetőedző is megerősítette.

Amennyiben a pálya minden részén és a mérkőzés minden pillanatában kiadjuk magunkból a maximumot, akkor nekünk is meglesz az esélyünk a továbbjutásra – mondta Radenkovics a klub honlapjának– Egy nagy vizsga előtt állunk, szerdán bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk szenvedni a sikerért mindamellett, hogy tudunk focizni is. A labdarúgók mentalitása képessé teszi a csapatot erre, és akkor a szurkolóink támogatásával a DVTK is ott lehet a Magyar Kupa legjobb négy csapata között.”

A Diósgyőr legnagyobb szerencsétlensége azonban a Fradi felszabadultsága lehet, hisz bár még hét forduló maradt az NB I-ből, a fővárosiak a hétvégén szezonbeli legnagyobb előnyükre tettek szert győzelmükkel (és a Paks vereségével), ez pedig akár egy lazább, kisebb nyomással szenvedő Fradit eredményezhet, ami ellen a magyar mezőnyben nem valószínű, hogy van ellenszer.

Az idei kiírásban azzal sem lehet vádolni a Ferencvárost, hogy könnyű úton jutott a nyolc közé, hisz a 32 között a Puskás Akadémiával csak egy kötel 150 perces csata után végeztek és a Debrecen is hosszabbításra vitte a meccset ellenük, Sztankovics kiállítása ellenére is legyőzhetetlen titulusban maradt a Fradi.

De aztán Dávid és Góliát történetét is hallhattuk már megannyiszor, itt pedig még ekkora különbség sincs talán a két csapat között, így a „bármi történhet” és az „egy meccsen akárkit meg lehet viccelni” kupaközhelyek ezúttal is érvénybe lépnek, hogy igazolódik is vagy sem, az pedig szerdán este kiderül.

A Diósgyőr-Ferencváros MOL Magyar Kupa-negyeddöntőt szerdán 20 órás kezdéssel az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább