Belföld

Fürjes Balázs válasza Gyurcsánynak: „Tahóság, testszégyenítés, megbélyegzés, rasszizmus”

Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök történelmi törpének nevezte Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnököt. Szerda reggel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is reagált a Facebook-oldalán: „Tahóság, testszégyenítés, megbélyegzés, rasszizmus”
„Rongy ember. Piszkos. Történelmi Törpe” – így írt Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök utódjáról, Orbán Viktor kormányfőről, amikor bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán kedden. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányfő „pár forintért eladná” a magyar nemzet lelkét.

Elsőként a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Kocsis Máté reagált: történelmi gazembernek nevezve Gyurcsányt. Szerda reggel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is megszólalt Facebook-oldalán. A politikus, aki a napokban került be a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba, ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik legfontosabb testülete, most ezt írta:

Gyurcsány Ferenc nem az első baloldali toleranciaharcos, aki bátran él a testszégyenítéssel, amikor kifogy a piacképes érvekből (amik eleve nem nagyon voltak neki). Most éppen azóta félretett szövetségesétől, Karácsony Gergelytől vette át a stafétabotot, de hát nem szégyen a fiatalabbtól tanulni. Azt azért ne felejtsük el, hogy a magát hangsúlyosan antirasszistának pozicionáló Karácsony főpolgármesternek belefért az ortodox zsidókat „tetűcsúszdásnak” nevező, judapestező Bíró László támogatása is – a Városházán, Budapest címere és zászlója előtt, a főpolgármester felirat mögött

– írja Fürjes Balázs, majd így folytatja: „A liberalizmus legújabb fellegvárában, a Momentumban például cigányozni szeretik a miniszterelnököt, ami egyenlő a rasszizmussal, hiszen senkit nem lehet vélt vagy valós származása miatt gyalázni. Ezek után csodálkozunk a legeslegfrissebb Momentum-elnök és frakcióvezető nyilasköszöntésén? Elszólás volt ez is, véletlen, mint a Karácsony-féle nyelvbotlás?”

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra is felhívja a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc ominózus posztja alatt folyamatosak „a DK-s bérkommentelők és a baloldali háttéremberek magyarokat gyalázó eszmefuttatásai”.

Véleményének lényege:

Tahóság, testszégyenítés, megbélyegzés, rasszizmus. Ha tényleg ez a baloldal teljesítménye, az nagyon kevés. Ezt pedig nem én mondom, hanem a választók, negyedszerre. De ezek szerint mindig van lejjebb. És valahogy az mindig Gyurcsány

Forrás: Fürjes Balázs FB-oldala, fotó: FB

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább