Sport

FTC: Peter Stöger a csapat új vezetőedzője – hivatalos

olvasási idő:1 perc, 22 másodperc

A szurkolók egy része nem fogadja szívesen…

Osztrák lapok már napokkal ezelőtt írtak arról, hogy a korábban az 1. FC Kölnnél és a Borussia Dortmundnál is dolgozó Peter Stöger mindenben megegyezett a Ferencvárossal, csak a bejelentésével meg kellett várni, míg a magyar klub és Szerhij Rebrov megszünteti az ukrán szakember 2021-ig érvényes megállapodását. Az FTC pénteken jelentette be Rebrov távozását.

Szombaton pedig már Stöger érkezéséről számolt be a klub honlapja. Az osztrák edző Osztrák Kupát és bajnokságot is nyert az Austria Wiennel. Az 1. FC Kölnnel pedig a 2013–2014-es idényben a Bundesliga 2-ben lett bajnok, a most befejeződött idényben pedig kiharcolták az Austria Wiennel az Európai Konferencialigában való indulást.

„Az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe irányította. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is” – mutatja be az új vezetőedzőt a Ferencváros a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n.

„Tudom, hogy a Fradi irányítása nagy kihívás számomra, hiszen nagyon sikeres volt a csapat az elmúlt időszakban. Nagyon szeretek nagy, tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő és kifejezetten nagy szurkolói bázisa van az együttesnek. Ezért is voltam korábban a Köln, a Borussia Dortmund vagy éppen az Austria Wien trénere. Bajnok akarok lenni a csapattal és jó teljesítményt nyújtani a nemzetközi porondon, a csoportkörben is” – nyilatkozta a szakember, akivel részletes interjút készített a FradiMédia.

A klub azt nem közölte, Stöger hány évre írt alá, osztrák lapok korábban kétéves megállapodásról írtak. (nemzetisport)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább