Külföld

Frank Füredi: A genderőrület mellőzi a józan belátást, komoly bajban van a társadalom

olvasási idő:1 perc, 48 másodperc

Frank Füredi szociológus, publicista a Látószög Blogon közzétett legújabb írásában arról ír, hogy szerinte a brit Munkáspártot foglyul ejtette a transzneműség ideológiája.

Megemlíti, hogyan hódolt be az Egyesült Királyság a genderideológiának, és hogyan tagadják le azt, amit férfiak és nők esetében a születésnél fogva a természeti törvények adnak az ember számára. Füredi szerint a képzelgés és a teljes irányvesztés állapotába sodorhatja a fiatalokat, ha azt tanítják nekik, hogy nemcsak nőknek lehetnek női reproduktív szerveik. Biztos recept ez arra, hogy tartós identitásválságba taszítsuk a fiatalokat – írja.

Óriási sebességgel terjed a transznemű ideológia

Füredi szerint:

“A transzaktivistáknak korántsem közömbös, sikerül-e nemteleníteni a méhnyakot. Azt hangoztatják, hogy az emberek szabadon válthatnak nemet, s nem kell kislánynak születniük ahhoz, hogy nők legyenek. Hasonlóképp a férfiak is nővé varázsolhatják magukat, és jogot formálhatnak arra, hogy méhnyakuk és hüvelyük legyen. A közismert biológiai tények tagadása végső soron azt eredményezi, hogy biológiai értelemben nem lehet különbséget tenni férfiak és nők között.”

Füredi felháborodásának ad hangot, hiszen szerinte a transznemű ideológia csodálatraméltó sebességgel terjed. A nyugati kulturális és politikai intézményei lelkesen karolják fel a transzneműség ügyét.

Ma már kirekeszető, ha egy nő várandós

A szociológus kifejti, hogy az olyan világban, ahol az a valaki, aki gyermeket hozott a világra apának nevezheti magát, nincs semmi meglepő abban, ha azt halljuk, hogy kirekesztőnek számít “várandós nőkről” beszélni.

Ha pedig egyszer az egészségügyi hivatal jelentős intézményei ily módon szükségesnek tartják, hogy felsorakozzanak a transzneműség ideológiája mellett,  nem sok kétség marad afelől, hogy nagy bajban van a társadalom.

Leszögezi:

“A biológiai valóságnak az a fajta tagadása, amelyet a Starmer-félék is bátorítanak, mélységesen roncsoló hatással van életünkre. A transzneműség-ideológia álbiológiájának bírálói többnyire arra összpontosítják kritikájukat, milyen hatással lesz az új divat a nők státusára. Pedig a gyermekek életére nézve sokkal nagyobb veszéllyel fenyeget. A képzelgés és a teljes irányvesztés állapotába sodorhatja őket, ha azt tanítják nekik, hogy nemcsak nőknek lehetnek női reproduktív szerveik. Biztos recept ez arra, hogy tartós identitásválságba taszítsuk a fiatalokat.”

A transzneműség ideológiájával nem egyszerűen az a baj, hogy biológiai hogy biológiai hazugságra épül. A legfőbb hátulütője az, hogy vakbuzgó és tekintélyelvű mozgalom ez, amely tiltja az érvelést és a vitát a szóban forgó kérdésekről.

Forrás: Origo

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább