Kiemelt Külföld

Franciaország: Egy afrikai migráns megkéselt három embert Párizsban

Három embert megsebesített egy migráns szombaton Párizs egyik vasútállomásán.

A férfi minden előzmény nélkül kezdett vagdalkozni.

Az idegbe jött migránst már őrizetbe vették.

A 32 éves férfi olasz személyi dokumentumokkal és jogosítvánnyal rendelkezett, de eredetileg Maliban született.

A három áldozat közül ketten könnyebben, egy viszont életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A rendőrség később közölte az elkövetővel kapcsolatban, hogy „valószínűleg pszichiátriai betegségben szenved”, valamint hogy az esetet egyelőre nem tekintik terrortámadásnak.

A rendőrség áldozatnak tekint egy negyedik embert is, aki fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került a támadás hatására. A súlyos állapotú áldozatot meg kellett műteni. A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta.

A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van.

Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet e pillanatban nem tekintik terrortámadásnak. A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább