Külföld

Francia ünnep: 874 autót gyújtottak fel szilveszterkor

Idén Franciaországban 874 autót gyújtottak fel szilveszterkor – közölte Franciaország belügyminisztériuma.

Gérald Darmanin belügyminiszter szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására a számok jóval elmaradtak a korábbi években megszokottaktól. 2019-ben például 1316 autót gyújtottak fel szilveszter éjjelén.

A francia rendőrök több embert vittek be, mint korábban az elmúlt évek során , öszesen 441 főt. Strasbourgban 31 embert vettek őrizetbe gyújtogatás vádjával, köztük 6 kiskorút. Négy rendőr szenvedett könnyebb sérüléseket.

Az autógyújtogatás szokása az 1990-es években terjedt el Franciaországban Strasbourg szegényebb részeiből. Eredetileg egyfajta tiltakozás volt, később nyomok eltüntetéséhez és biztosítási csaláshoz használt módszerré vált. Kiderült továbbá, hogy Yonne megyében a járvány miatt bevezetett korlátozások ellenére 1500 fős illegális bulit rendeztek, amelynek feloszlatásán még szombat délben is dolgoztak a hatóságok.

Forrás: Index

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább