Belföld

Francia sajtó: Marine Le Pen Magyarországra fog látogatni

Francia sajtóinformációk szerint Marine Le Pen Magyarországra fog látogatni

A France Info írta meg, hogy információi szerint a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje október 25-26-án Budapestre jön Orbán Viktorral találkozni.

 

lap megírja, hogy Marine Le Pen először találkozna a magyar miniszterelnökkel a Budapestre való utazásával.

A találkozó éppen egy hónappal azután történne meg, hogy Orbán Viktor hazánkban fogadta Eric Zemmour francia televíziós személyiséggel, aki még nem jelentette be indulását a jövőre esedékes francia elnökválasztáson.

A lap emlékeztetett, hogy július 2 -án többek között Marine Le Pen és mintegy 15 európai pártvezető, köztük Orbán Viktor is csatlakozott Jarosław Kaczyńskinek, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének Európa jövőjéről szóló felhívásához. Majd a 16 pártvezető aláírt egy közös deklarációt is.

Érdekessége ennek a közös nyilatkozatnak az, hogy míg a Fidesz jelenleg nem tagja egyik európai parlamenti frakciónak sem, addig a Nemzeti Tömörülés és többek között Matteo Salvini pártja, a Liga pedig a Identitás és Demokrácia frakció tagja. Egyébiránt a deklarációt a Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád tagjai is aláírták, beleértve a lengyel Jog és Igazságosság is.

A sajtóban a két frakciójának egyesítése már többször is felmerült.

A France Info úgy tudja, hogy a Nemzeti Tömörülés abban bízik, hogy az egyesítés megtörténhet már 2022 elején.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább