Sport

Fradi Capo: nemzetközi politikai csatározások áldozatai lettek a fradi szurkolói

Nem mehetnek Leverkusenbe az EL mérkőzésre…

A Ferencváros szurkolóinak egyik vezetője, a Capo szerint, a nemzetközi politikai csatározások, a „nagy nyugati elfogadás” áldozatai lettek a fradi szurkolói.

Azok után, hogy az Európa-bajnokságon a müncheni mérkőzésen a német rendőrség, a német állam mindenféle módon provokálta, “basztatta” a magyar szurkolókat, az UEFA mindenféle eljárásban támadja a magyar labdarúgást, a magyar szurkolókat, amiben a hazai “ellenzéki” politikusok a partnereik, akárcsak a magyar-angol utáni “minden szurkoló rossz, minden szurkoló rasszista stb” politikai játszmában, most újabb gyomrost készül bevinni a magyargyűlölő multikulti.  Amolyan basszunk ki velük, megtehetjük…

A magyar kormány bevándorlásellenes,  az lmbtq lobbival szemben védi a gyermekeket mely törekvéseivel a magyar szurkolók egyetértenek. Így, miután a nyugati libernyák vezetők nem találtak fogást Orbán Viktoron, a szurkolókat kezdték el minden fronton támadni.

Az UEFA pár napja közölte, hogy engedélyezi a BL, EL, Európa-konferencialiga esetében, hogy a vendégcsapatokat szurkolók kísérhessék. Az adott ország óvintézkedései és korlátozásai vonatkoznak rájuk a koronavírus-járvány miatt. (Vendégszurkolók a pandémia kezdete óta nem lehetettek a kupatalálkozókon.)

Az FTC Spanyolországban, Skóciában és jövőhéten Németországban játszik, itt a Leverkusen ellen.

A német szabályok szerint a beutazáshoz kell:

negatív teszteredmény VAGY
igazolás oltottsági védelemről VAGY
igazolás a betegségből felgyógyultságról.

Politikai okokból a keleti vakcinákat nem fogadják el, de mint látható, beléphet az országba a negatívan tesztelt személy (max. 72 órás PCR-teszt, vagy max. 48 órás antigén gyorsteszt, öntesztet nem fogadnak el), továbbá a betegségből felgyógyult személy (28 napnál régebbi, de 180 napnál nem régebbi pozitív PCR-teszt, továbbá igazolás felgyógyultságról és egyszeri oltásról).

Azaz a kínai vagy orosz oltással rendelkező magyar szurkolók PCR teszttel mehetnek meccsre.

Mehetnének, mert úgy fest, a politikai ebbe is beleszólt. Az FTC szurkolóinak vezetője szerint a német klub úgy döntött, nem fogadja el azt a PCR tesztet, amit amúgy az egész világon mindenhol elfogadnak. Így, bár különrepülőkkel (és oltva) mentek volna a drukkerek, nem utaznak a mérkőzésre. Lehet az a gond, hogy nem csónakkal érkeznek, vagy nincs náluk szivárványzászló?

A Capo írása:

Nagyon szomorú és végtelenül dühítő hírt kell közölnöm.
Próbálom higgadtan.
A jelenlegi német szabályok szerint, a Leverkusen stadionjába CSAK ÉS KIZÁRÓLAG,
az EU-s vakcinákkal lehet bemenni.
NEGATÍV PCR TESZT SEM JÓ!
Mivel a csoportok nagyrésze, így nem felel meg a belépési feltételeknek, így közösen úgy határoztunk, hogy amint az lenni szokott, most is egységesek maradunk.
Akármennyire is szeretnénk ott lenni a csapat mellett, egységesen NEM TUDUNK ELUTAZNI mérkőzésre.
Megkérünk mindenkit, hogy tartsunk össze és maradjunk egységesek ebben a döntésben is.
Így tehát sem repülő, sem busz nem indul.
A napokban említett repülőt egyébként sikerült a klubbal közösen megszervezni, belépőjeggyel együtt ~50.000Ft-ért utazhattunk volna több repülővel oda-vissza a meccs napján.
Így végképp fájó ez nekünk…
Végtelenül szomorú, hogy a nemzetközi politikai csatározások, a „nagy nyugati elfogadás” áldozatai a szurkolók lettek ismét…
Természetesen több lépésünk is lesz a közeljövőben emiatt, illetve a mérkőzést együtt fogjuk megnézni.
Ezekről időben informálunk mindenkit!
Rettentő csalódott vagyok

Majd egy kommentben egy kérdésre válaszolva folytatta:

Beutazhatok ebbe a nagyon liberális, rendkívül elfogadó, nagyon szabad, nagyon demokratikus országba. (Értsd: Németország)
Majd nem engednek be egy stadionba, akkor sem ha 48óránál nem régebbi, akár ott helyben elvégzett negatív teszttel rendelkezem, azokkal a társaimmal, akikkel egyébként minden hétvégén együtt szurkolok, csupán mert másik oltással vagyok beoltva.
Tehát nem a kivételes német néppel akarok keveredni, Isten ments. A repülőtől a stadionig a közelembe nem kell jönnie(szervezett utazás miatt) semmilyen németnek sem az úton, sem a lelátón.
Bár nem értek egyet az oltások közti harccal, illetve ennek az átpolitizálásával, de tudod mit, legyen.
Ne engedjen be a stadionba orosz vagy kínai vakcinával ez a rendkívül elfogadó és nagyon nyugati német.
Viszont magyarázza már el valaki, hogy akkor a negativ PCR miért nem megfelelő, ha már az EB-n Münchenben is, ahol szinten kint voltam, elfogadták.
Lehet valami csónakkal kéne támadni a tenger felől, akkor tárt karokkal várnának… Esetleg lengetek szivárványzászlót, meg ráírok mindenfele lmbtqkshdled betűket, akkor talán nem lesz probléma, hogy szeretnék szurkolni a csapatomnak, mindig, mindenhol.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább