Belföld

Folytatódik a DK-Momentum cicaharc

A napokban a Momentum elnöke keményen beszólt a DK-s polgármestereknek és Baranyi Krisztinának, a DK TV-n érkezett a válasz.

Gelencsér felhívta a DK-sok figyelmét, hogy „egy kerületi polgármester elsődleges feladata a kerület lakosságának képviselete. Úgy tűnik, ma Budapest polgármesterei közül ezt sajnos nem mindenki gondolja így” – írta közösségi oldalán.

A kormány 44 milliárd forintnyi rezsikompenzációt osztott ki az önkormányzatok számára, ebből 8 milliárdot Budapest kapott. Azonban Baranyi Krisztina és a DK-s polgármesterek nem voltak hajlandóak tárgyalni a támogatásról, így bukták is az egészet.

A magamutogató Gréczy Zsolt szerint azért sem kellett a rezsikompenzációról tárgyalni, mert a nemzetközi energiaválság Orbán hibája, így nekik nincs mit tárgyalni, csak a pénzt várták volna a DK-sok.

Gréczy üzent az ellenzéki pártelnököknek is, hogy a kerületek polgármestereinek nem csak a kerületben lakók érdekeit kell képviselniük, hanem a rendszer ellen is harcolni kell.

– a DK TV-n megtapsolták ezt az álláspontot, a többszázmilliót bukó kerületi lakosok valószínűleg már kevésbé tapsolták meg a képernyők előtt…

Gréczy később még azt is hozzáfűzte, szintén a pártelnököknek üzenve, hogy mivel szerinte Magyarországon nincs demokrácia, nem lehet asszisztálni és úgy csinálni mintha normális tárgyalások folynának az önkormányzatokkal. Az adásban részt vett a DK-s Vágó István is, aki nem fűzött hozzá Gréczy álláspontjához semmit, bár azt sem tudta hány önkormányzatuk van Budapesten.

Érdekes módon az összes többi önkormányzatnak sikerült megállapodnia, probléma nélkül a rezsikompenzációról.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább