Belföld

Folyamatosan ostromolják határainkat a migránsok

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 341 határsértőt tartóztattak fel és 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Orgovány, Mátételke, Hercegszántó, Homorúd, Kisszállás, Madaras és Zsana közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben, összesen 173 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Szatymaz, Ruzsa, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Fejér megyében, Gárdony területén a rendőrök 7 illegális migránst fogtak el.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Hegyeshalom és Mosonszolnok területén összesen 3 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata, Esztergom és Ács területén összesen 21 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében a rendőrök Rétság területén 2 határsértőt tartóztattak fel. Pest megyében Inárcsnál 8, Ócsánál 4 határsértőt tartóztattak fel.

Vas megyében a rendőrök Szombathely, Felsőberkifalu és Szentpéterfalva területén összesen 25 határsértőt tartóztattak fel. Veszprém megyében, Várpalotán pedig 15 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 11 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább