Belföld

Folyamatos a határainkat ostromló migránsáradat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 273 határsértőt tartóztattak fel és 172 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 7 esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Mátételke, Kunbaja, Solt, Tompa, Soltvadkert, Bácsbokod és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben, összesen 199 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Makó, Öttömös és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr területén összesen 1 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya és Ács területén 4 határsértőt tartóztattak fel.

Veszprém megyében, Sümegen 10, Vas megyében, Váton 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Zala megyében, Balatongyörök területén 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, bangladesi, marokkói, pakisztáni, tunéziai, kubai, egyiptomi, indiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 172 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, 7 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.- Írja a Police.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább