Sport

Fölényes győzelemmel elődöntős a magyar válogatott a női vízilabda világkupán

Az amerikai Long Beachben a női vízilabda világkupa negyeddöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott 20–13-ra legyőzte Görögországot, és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol az Egyesült Államok lesz az ellenfele.

A továbbjutás kérdése tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt – ezt négy góllal megnyerte Bíró Attila csapata. Csak az utolsó nyolc perc alakult szorosan, de ekkorra már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyerünk.

A 20–13-as sikerből Keszthelyi Rita hat góllal vette ki a részét.

A magyar válogatott az Izraelt tíz góllal (16–6) legyőző Egyesült Államokkal találkozik a döntőbe jutásért. A másik ágon holland–spanyol elődöntő lesz.

VÍZILABDA
VILÁGKUPA, NŐK (Long Beach)
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Görögország 20–13
 (6–2, 6–4, 3–2, 5–5)
Long Beach. Vezette: Dabbaghian (amerikai), Haigh (ausztrál)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – Szilágyi D., Gurisatti, Pőcze 1, MAHIEU 1, KESZTHELYI 6, LEIMETER 3. Csere: Neszmély (kapus), Baksa V., TIBA 2, RYBANSKA 3, Faragó K. 1, GARDA 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
GÖRÖGORSZÁG: Diomandopulu – ELEFTERIADU 2, Hidirioti, M. Plevritu, Eleniadi, JANOPULU 3, Sziuti. Csere: Sztamatopulu (kapus), E. PLEVRITU 3, Hidirioti, Xenaki 1, Ninu, V. PLEVRITU 3, Miriokefalitaki 1. Szövetségi kapitány: Alekszia Kamenu
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 11/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill –. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Garda (30. p.), Pőcze (31. p.), M. Plevritu (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: 
– Úgy nézett ki, hogy könnyű meccs volt, holott egyáltalán nem volt az. Annak köszönhetően nyertünk végül is simán, hogy egészen fantasztikusan játszottunk rögtön a mérkőzés elejétől kezdve. Az első félidőben a védelem is remekül működött, támadásban pedig csaknem mindenki betalált, azaz kiváló csapatmunkát végeztek a lányok. Elégedett vagyok, mert rendkívül tudatosan játszottunk. Az utolsó másfél évben nagyon sokat dolgoztunk a mentális részen, ezúttal is látszott, kifejezetten erősek vagyunk ezen a téren. Az ilyen téthelyzetekben szinte csak az számít, ki az igazán rendíthetetlen fejben – mi azok voltunk, és remélem, a folytatásban is hasonlóan erősek leszünk.
Alekszia Kamenu: – Húsz gólt kapni – nem, ez nem fordulhat elő, ilyen nincs. Nem fogom a játékosokat szapulni, mert ha nem úgy játszanak, ahogy szeretném, az egyedül az én felelősségem. Tudom, hogy még sok az edzés, de a fáradtság ennek ellenére nem lehet magyarázat. El lehet veszíteni egy mérkőzést, de nem ilyen védekezéssel. Ebből tanulnunk kell, mert ez még egyszer nem fordulhat elő.

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább