Külföld

Financial Times: Orbán Viktor gátolja, hogy Európa támogassa Ukrajnát

A brit lap hosszú cikket írt a rossz magyar-ukrán viszonyokról, amely szerintük aláássa az EU összefogását Oroszországgal szemben.

Úgy fogalmaznak, hogy bár Orbán Viktor elítélte az inváziót és menedéket ad az ukrán menekülteknek, de szerintük ez nem elég.

„Azóta nem sokat tett, hogy változtasson hírnevén, miszerint Vlagyimir Putyin barátja és gátolja, hogy Európa támogassa Ukrajnát” – fogalmaz a lap, majd úgy folytatta, hogy „a populista miniszterelnök felvizezte a szankciókat”.

A Financial Times szerint uniós tagállamok attól tartanak, hogy a miniszterelnök „tavasszal kizsarolhatja a befagyasztott uniós pénzek folyósítását”. Mint írják, Magyarország nincs felkészülve arra, hogy gazdaságilag leváljon Oroszországról, miközben a többi uniós tagállam gőzerővel dolgozik ezen.

A brit portálon megjelent cikkben kijelentették, mivel mind Ukrajnával, mind az Európai Unióval rossz a viszonya a magyar vezetésnek, Moszkvához fordulnak, akik örömmel adnak gázt.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább