Belföld

Ferencz Orsolya: A klubrádiós Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közéletből

A stílus maga az ember, egészen elképesztő az írás, amelyből sugárzik a szerző nőgyűlölete – reagált a Mandiner megkeresésre Ferencz Orsolya. A miniszteri biztos szerint Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közélettől, miután útszéli stílusban írt Novák Katalinról és Varga Juditról.

Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző.

A cikk eredeti – a megjelenést követően nemsokkal megváltoztatott – címe az volt: Kurvák cseréje. Ferencz Orsolya szerint Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet.
Pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa, ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi-ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak.

A miniszteri biztos szerint a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől.

Ferencz Orsolya azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldali női politikusok túlnyomó többsége nem is kommentálta a cikket, még csak bocsánatkérésre sem szólították fel a szerzőt, miközben máskor a nők jogaiért szavak szintjén kiálló aktivistáknak, politikusoknak vallják magukat.

A miniszteri biztos emlékeztetett, ez a botrány is jól mutatja a baloldal már régóta ismert mentalitását. Felidézte, a közelmúltban ilyen ügy volt Gyöngyösi Márton Jobbik elnök újabb antiszemita megjegyzése, de Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésére lassan tizennyolc éve hiába várnak a magyar emberek, a volt kormányfő a mai napig nem kért elnézést azért, amiért 2006-ban hazudtak a választóknak és lovasrohamot vezényeltek a békés, ünneplő tömegre.

Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt

– emelte ki Ferenczi Orsolya.

Hozzátette: a baloldali politikusok sosem vállalták a felelősséget semmiért, mégis Novák Katalint és Varga Juditot becsmérlik, akik hibát követtek el, ám ezt elismerték, kiállva a nyilvánosság elé elnézést kértek és vállalva a felelősséget bejelentették lemondásukat. Ezt kellene tennie ezután a cikk után a Klubrádió vezetőjének is.

Nem csak a baloldali politikusok hallgatnak a Novák Katalint és Varga Juditról szóló, minősíthetetlen stílusú cikkről. A magukat jogvédőknek nevező civil szervezetek sem határolódtak el a Klubrádió cikkétől és Arató Andrást sem szólították fel arra, hogy távozzon a közéletből. Az Amnesty International Hungary korábban pont a női munkavállalóival szemben tanúsított magatartása miatt keveredett nemzetközi botrányba.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább