Külföld

Ferenc pápa kirúgta az LMBTQ-ellenes konzervatív texasi püspököt

Szombaton eltávolította hivatalából a texasi Tyler püspökét Ferenc pápa – közölte a Vatikán, az információt Texas érsekének hivatala is megerősítette. A katolikus egyházfő kritikusaként számontartott Joseph Strickland leváltására azt követően került sor, hogy a két nappal korábbi felszólításra nem volt hajlandó önként beadni lemondását.

A hivatalából eltávolított püspök Ferenc pápa egyik leghangosabb kritikusává vált az elmúlt időszakban, Joseph Strickland szerint ugyanis az egyházfő „aláássa a hit lényegét”. Emellett különösen kritikusan nyilatkozott az egyház jövőjéről szóló pápai tanácskozással kapcsolatban is, amelyen a katolikus egyházon belül vitatott kérdések is napirendre kerültek, többek között az LMBTQ-kisebbséghez tartozók integrálása.

Strickland az amerikai katolikus egyház ultrakonzervatív szárnyát erősítette, egyik szószólójává vált a médiában. Határozottan támogatja Donald Trump egykori amerikai elnököt.

Strickland azt mondta, hogy a szivárvány az „Isten parancsai elleni lázadás” jele, 2019-ben eretneknek nevezte a képviselőház akkori vezetőjét, Nancy Pelosi-t, mert támogatta a melegházasságot.  Ugyanebben az évben kijelentette, hogy az LMBTQ iskolai oktatása nem más, mint „gyermekbántalmazás”

Tavaly, amikor a Vatikán „istenkáromló” közösségi média-bejegyzések miatt kiátkozta a szintén ultrakonzervatív amerikai abortuszellenes papot, Frank Pavonet, Strickland Twitteren kelt a védelmére:

„Az az istenkáromlás, hogy ezt a szent papot eltörölték, miközben egy gonosz elnök az igazság tagadását és a meg nem született gyermekek meggyilkolását támogatja, míg a vatikáni tisztviselők az erkölcstelenséget és a hit letéteményesének tagadását, a papok pedig a nemi zűrzavart és az életeket pusztító … gonoszságot.” ( cnn , bild , vadhajtasok , orbán viktor , telex , )

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább