Belföld

Feltételes alatt erőszakolt, de a bíróság nem rakta előzetesbe

olvasási idő:1 perc, 23 másodperc

Egy óbudai parkban történt az erőszak…

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi egy parkba csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexre kényszerített egy nőt pár héttel ezelőtt. Az ügyészek indítványozták a férfi letartóztatását, végül bűnügyi felügyelet alá került.

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi élettársa fotójával regisztrált egy társkeresőn.

Megismerkedett egy nővel, akivel április 4-én, vasárnap délután találkozott. A III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre küldte a nőt azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie egy boltba. A közös várakozás közben a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a nőt, és közben újabb üzeneteket küldött neki az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte. A nő elindult a HÉV-megállóba.

A FÉRFI MEGRAGADTA ÉS A FÖLDRE RÁNTOTTA. VEREKEDTEK. A TÁMADÓ VISSZAHÚZTA A NŐT A FÖLDÖN, MAJD ÉLETVESZÉLYESEN MEGFENYEGETTE ÉS MEGERŐSZAKOLTA.

Egy kis időre sikerült kiszabadulnia a nőnek a férfi alól, de a támadó ekkor fojtogatni kezdte.
JÁRÓKELŐK ZAVARTÁK MEG A TÁMADÁST, A FÉRFI ELMENEKÜLT.

A Budapesti III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit már aznap estére azonosították és elfogták,
MAJD SZEXUÁLIS ERŐSZAK MEGALAPOZOTT GYANÚJA MIATT GYANÚSÍTOTTKÉNT HALLGATTÁK KI.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a letartóztatását. A bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy A GYANÚ SZERINT A TÁMADÁST HASONLÓ BŰNCSELEKMÉNY MIATT KISZABOTT, FELFÜGGESZTETT BÜNTETÉS HATÁLYA ALATT KÖVETTE EL.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakását nyomkövetővel a lábán csak külön engedéllyel hagyhassa el. A végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta. (origo/ügyészség)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább