Külföld

Felmérés: Joe Biden aggódhat, Trump elképesztő előnyben

Kevesebb, mint egy évvel az elnökválasztás előtt olyan rosszul alakul a verseny Joe Biden szempontjából, hogy már Obama egykori kampányguruja is azt tanácsolja, hogy lépjen vissza.

A demokrata párti stratégák számítása nem jött be, akik arra számítottak, hogy a perek sorozatába bonyolódott Donald Trump mögül kihátrálnak a republikánus szavazók.

A volt elnök még legkomolyabb kihívója, Ron DeSantis kormányzó számára hazai pályának számító Floridában is 39 pontos előnyre tett szert.

A floridai republikánus választók 60 százaléka támogatja Donald Trumpot, míg DeSantist csak 21 százalék. A további kihívók – köztük a titkos esélyesnek gondolt Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet – még a 10 százalékot sem érték el.

Trump a novemberi felmérések szerint Joe Bidennel szemben is erősíteni tudott, és a legfontosabbnak tekintett hat „csatatérállam” közül ötben magabiztosan vezet a jelenlegi elnökkel szemben.

A felmérésből kiderült, hogy a választók kétharmada úgy látja, hogy Biden alatt rossz irányba halad az ország.

Biden győzelmi esélyeit több mint bizonytalannak nevezte Barack Obama 2008-as történelmi győzelmének stratégája, David Axelrod is.

David Axelrod az X-en közzétett elemzésében kijelentette, hogy Bidennek el kell döntenie, hogy a 2024-es elnökválasztási versenyben való indulása az ország érdekeit szolgálja-e.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább