Sport

Feljutásra áll az FK Csíkszereda, máris elkezdődtek a támadások Bukarestben

Magyarellenes felhangok…

Nem elég, hogy a Sepsi OSK a román focibajnokság negyedik helyén áll, egyeseket már idegesíti, hogy a másodosztályban is az élmezőnybe került egy székelyföldi csapat – írja a foter.ro.

Az FK Csíkszereda szombaton 3-1-re legyőzte a bukaresti Rapidot és legalább egy napra feljött a Liga 2 második helyére. A tavaly a járvány miatti leállásnak köszönhetően bennmaradó csíki együttes október vége óta táltosodott meg, azóta nem kapott ki: tíz meccséből hatot megnyert és négy döntetlent játszott.

A Rapid legyőzése után a szebb napokat látott sportportál, a Prosport kezdte kavarni Piszkos Fred módjára a málnaszőrt.

Előbb egy névtelen nyilatkozat alapján azzal vádolták meg Szondy Zoltánt, az FK elnökét, hogy a 2019-es Csíkszereda–Rapid mérkőzésen „emberalatti fajnak” (specie subumană) nevezte a Rapid vezetőit, majd a csapat szurkolóinak Instagram-oldalára feltöltött posztba kötöttek bele.

A „Szombaton délben 12:00 órától idegenben játszunk a Rapid Bukarest ellen” mondatot úgy fordították, mintha a székely csapat külföldre (în străinătate) készülne – ráadásul úgy állítva be, mintha ez a klub hivatalos oldala lenne.

Végül pedig azt is felróják az FK-nak, hogy kizárólag magyarul kommunikál hivatalos oldalán és a Facebookon – ellenpéldának állítva a minden információt magyarul és románul is megosztó Sepsit.

Az még nem egyértelmű, hogy a Csíkszereda felkészült-e az első osztályra, egyelőre még az se biztos, hogy bejut-e a rájátszásba. De az ellenfelek már felkészültek a fogadására.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább