Belföld

Felfüggesztették Molnár Zsolt mentelmi jogát

Szerda délelőtt felfüggesztette az Országgyűlés Molnár Zsolt MSZP-s képviselő mentelmi jogát.

A baloldali politikust az ügyészség a zuglói korrupciós botrányban szeretné kihallgatni, mivel a gyanú szerint több tízmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el egy parkolási cég képviselőjétől.

 Az ügynek már több szocialista gyanúsítottja van, köztük Baja Ferenc volt miniszter, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere. Egy vallomás szerint az ellenzéki politikusok összesen háromszázmillió forint vesztegetési pénzhez jutottak hozzá.

Megnyílt a lehetőség Molnár Zsolt büntetőjogi felelősségre vonására, ugyanis szerda délelőtt a parlamenti többség felfüggesztette a szocialista politikus mentelmi jogát. Minderre azért volt szükség, mert a zuglói korrupciós botrányban nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként akarja őt kihallgatni.

A zuglói ügyben azután kezdtek nyomozni, hogy Fuzik Zsolt, a helyi parkolási cég egyik befolyásos munkatársa – egy alku keretében –  az ügyészségi nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is.

A korrupciós botrányban 2022 februárjában történtek az első gyanúsítások: többek között Horváth Csabát, Zugló polgármesterét is kihallgatták a nyomozó ügyészek.

Nem sokkal később a zuglói MSZP elnökéből, Tóth Csabából is gyanúsított lett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább