Belföld

Felfüggesztették a parlamentben szundikáló telexes újságíró belépőjét az Országházba

Simor Dániel az őszi ülésszak végéig nem léphet be az Országházba.

Mandiner olvasói emlékezhetnek: Simor Dániel, a Telex újságírója az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján elaludt a parlamentben, még a cipőjét is levette, hogy kényelembe helyezhesse magát.

Simor Dániel neve olvasóinknak onnan is ismerős lehet, hogy édesapja, Simor Andrást választották jegybankelnöknek Gyurcsány Ferenc kormányzása idején.

Kérdéssel fordultunk az Országgyűlési Hivatalhoz

A telexes újságíró „manővere” kapcsán kérdéssel foldrultunk az Országgyűlés Hivatalához. Kérdésünkre válaszolva az Országgyűlés sajtófőnöke arról tájékoztatta lapunkat:

Simor Dániel belépését az Országházba az őszi ülésszak végéig felfüggesztettük.

A Telex szakmai igazgatóját is értesítették

Simor kitiltása kapcsán lapunk információi szerint Dull Szabolcsot, a Telex szakmai igazgatóját levélben értesítették, amelyben többek között azt írták:

Simor Dániel az Országházhoz és az Országgyűléshez méltatlan módon viselkedett, valamint megsértette azok tekintélyét. Ezért az őszi ülésszak végéig felfüggesztették belépési jogosultságát az Országházba.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább