Belföld

Fekete-Győr: Nincs is annál konzervatívabb, mint megnyitni a házasság intézményét mindenki előtt

A Momentum távozó elnöke a tanulással és az apasággal szeretne már foglalkozni. Emellett szerinte a Momentumnak megkerülhetetlen mértékű frakciója lesz.

 

Fekete-Győr András a Blikknek adott interjút, amelyben megemlítette, hogy azért beszélt az ellenzék ’56-os megemlékezésén Kodály köröndig érő tömegről, mert a színpadra lépése előtt a szervezők megkérték erre, mivel „azt az információt kapták, hogy megtelt az általuk lefoglalt terület”.

Újfent diplomatikus választ adott arra, hogy melyik Annát támogatja a Momentum elnöki székéért folyó harcban.

–Melyiküket támogatja?
–Annát.”

Kifejtette, hogy bár a Momentum elnöksége gyakorlatilag kiszavazta vezetői pozíciójából, „nem mentem át semmilyen depresszión, inkább lehetőséget látok abban, hogy a cselekvés kényszerét egy időre fel tudja váltani a gondolkodás szabadsága”.

Az előválasztási eredményről

Azt, hogy a szavazóknak csupán 4 százaléka szavazott rá az ellenzéki előválasztáson, így értékelte:

A választók egy olyan embert kerestek, akiről elhiszik, hogy kormányozni fog egy tízmilliós országot.

Én egy parlamenten kívüli párt elnöke voltam, nem rendelkeztem parlamenti, vagy kormányzati tapasztalattal. Nem vezetek várost, nem vagyok az Európai Parlament alelnöke vagy éppen frakcióvezető” – mondta.

Fekete-Győr a Momentumról

Arra a kérdésre, hogy „egy liberális párt miért egy keresztény-konzervatív jelöltet támogat” kifejtette, hogy vitatkozna a liberális jelzővel. Szerinte gazdaságpolitikai téren a vadkapitalizmus nem a Momentum világa.

Ezután kifejtette, hogy szerinte

a Momentumnak megkerülhetetlen mértékű frakciója lesz, vagyis nélkülünk nem fog tudni átmenni törvény”.

Egyébként az előválasztáson csupán tizenöt Momentumos képviselőjelölt nyert a 106 egyéni választókerületben.

A melegházasságról

A melegházasság kapcsán elmondta, hogy Európában több helyen „konzervatív kormányok” vezették be. „Nincs is annál konzervatívabb, mint azt mondani, hogy a házasság intézményét megnyitjuk mindenki előtt” – szögezte le a Momentum korábbi elnöke. „Itt persze a polgári házasságról beszélek, az egyházak életébe nem szólhatunk bele. […] E tekintetben Márki-Zay Péter is egy csónakban evez velünk” – tette hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább