Belföld

Fekete-Győr András teljes karanténba helyezné Putyint

A bukott pártelnök szerint elrettentéspolitikára van szükség Magyarországtól.
Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke Facebook-posztban fejtette ki azt az akciótervet, ami segítségével szerinte befejeződhet az orosz-ukrán háború. A posztban teljes karantént szorgalmazott az oroszokkal szemben: „Európában példátlan ez a háborús agresszió, amely nem maradhat büntetlenül, hiszen a Putyin-rezsim nyíltan veszélyezteti az egész szabad világ békéjét és biztonságát. Egységes, megalkuvást nem tűrő közös fellépésre van szükség a NATO és az EU részéről is.

A most formálódó új világrendben Putyint teljes karanténba kell helyezni, meg kell fosztani a nemzetközi pénzcsapok nyújtotta lehetőségektől, minden nyugati országgal folytatott magán vagy állami üzletelését felül kell vizsgálni, és végeredményben meg kell szakítani.

Csak így tudjuk egy még súlyosabb konfliktushelyzet kialakulása nélkül, békés, de a lehető legszigorúbb eszközökkel térdre kényszeríteni a háborús bűnöst.”

Magyarán Fekete-Győr András minden üzleti kapcsolatot megszakítana Oroszországgal. Az Origo beszámolt arról, hogy Fekete-Győr már ezt megelőzően is harcias hangot ütött meg. A bukott pártelnök akkor úgy fogalmazott, hogy elrettentéspolitikára van szükség” Magyarország részéről.

„A NATO- és EU-s szövetségeseinkkel közösen olyan lépéseket helyezhetünk kilátásba, amelyek jelentős mértékben növelnék Moszkva számára a költségeket, ha egy offenzíva megindítása mellett döntenének. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez” – írta a Momentum politikusa.

(Origo)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább