Belföld

Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Az első lépés az ellenzéki előválasztás…

A Momentum Mozgalom Fekete-Győr Andrást indítja az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson – közölte a párt vasárnap a közösségi oldalán.

A bejegyzésben azt írták: 2022 nem szólhat csak Orbán Viktor leváltásáról. „Van egy ennél fontosabb feladatunk is, hogy felépítsünk egy új, 21. századi Magyarországot” – hangsúlyozták.
Hozzátették: egy új Magyarország felépítéséhez új arcokra van szükség, olyanokra, akik nem a 2010 előtti világból jönnek, és akik értik, hogy rendszerszintű változásra van szükség, mielőtt Magyarország elveszít egy teljes generációt.

„A Momentum nem ismer lehetetlent, és képes alapjaiban megváltoztatni Magyarországot” – fogalmaztak. Szerintük a miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Fekete-Győr András képes volt arra, hogy közösséggé formálja azokat a bal- és jobboldaliakat, konzervatívokat és liberálisokat, akik egy közös célban hisznek.

Hozzátették, Fekete-Győr András képes lesz arra is, hogy a politikai szekértáborokon átlépve összehozzon mindenkit, aki hisz egy új Magyarország, egy jobb Magyarország víziójában.
Jakab Péter Jobbik-elnök január 25-én jelentette be indulását az ellenzéki kormányfőjelölti előválasztáson, kijelentve, ha ő nyer, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget, ha más győz, akkor őt is támogatni fogja. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke is jelezte korábban, hogy megmérettetné magát. (mti)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább