Belföld

Fekete-Győr álhírt terjesztett Novák Katalinról

A Momentum elnöke olyan mondatokat tulajdonított a miniszter asszonynak, amelyeket soha nem mondott, ráadásul korábban rágalmazás miatt feljelentést is tett miattuk.

 

A Momentum elnöke közösségi oldalán osztott meg egy idézetet, amit Novák Katalinnak tulajdonított. Fekete-Győr András azt írta:

Azok a fiatalok, akik ennyi segítség után elhagyják Magyarországot, meg is érdemlik sorsukat, hisz elárulják Hazájukat, Kormányukat, amely mindent megtett értük. Fogalmazhatnék úgy is, hogy szüleik nem nevelték őket magyar identitásra, ez pedig nem más, mint hazaárulás. Ennyi segítséget sehol nem kapnak a világon, tehát pusztán kalandozásra vágynak egy jobb élet reményében – Novák Katalin.”

Fekete-Győr nem ellenőrizhette az idézet forrását, ugyanis Novák Katalin még 2019-ben rágalmazás miatt indított pert az ellen, aki akkor szintén neki tulajdonította a fenti sorokat. A miniszter akkor azt mondta, hogy az ominózus nyilatkozatot ő soha nem tette meg, hozzátéve, súlyosan sértő rá nézve ez a nyilatkozat, és rágalmazás vétsége miatt tett feljelentést.

A Momentum elnöke később átírta a Facebook-posztot és törölte belőle az „idézetet”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább