Kiemelt Külföld

Fekete férfiak lőtték le a BLM-aktivistát Londonban

Avagy a forradalom felfalja gyermekeit…

Életveszélyesen megsebesült Londonban a Black Lives Matter nevű politikai-társadalmi, fehérellenes mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért. Sasha Johnson jelenleg is kórházban fekszik, állapota kritikus.

A friss hírek szerint négy fekete férfi lőtte meg Sasha Johnsont,  írja a BBC-re hivatkozva a Szent Korona Rádió.  A fekete nő sokszor terepruhában hergelte a fajtársait. Most visszanyalt a fagyi.

A nőt egy dél-londoni partin lőtték meg, jelenleg súlyos állapotban fekszik kórházban. Johnsont vasárnap a hajnali órákban lőtték meg, a rendőrség ekkor annyit közölt, „egy 27 éves nőt lőttek meg hajnali 3 előtt nem sokkal egy Southwark-i összejövetelen”.

A rendőrség parancsnoka, Alison Heydari szerint a férfiak „beléptek az ingatlan kertjébe és lőfegyvert vettek elő”. Johnson pártja korábban azt mondta, az aktivista korábban kapott fenyegetéseket, a rendőrség szerint azonban „semmi nem utal arra”, hogy ez „célzott támadás” volt. Heydari azt is hozzátette, hogy a nyomozóknak „nem volt tudomása arról, hogy az eset előtt fenyegetéseket kapott volna Johnson”.

Hétfőn Johsnon pártja, a Taking the Initiative közölte, hogy a nőt megműtötték, továbbra is kritikus állapotban van. A rendőrség azt mondta, a bulin mintegy 30 vendég vett részt. A hivatalos jelentés alapján a négy támadó egy oldalsó bejáraton érkezett. Hozzátették, a vizsgálatok továbbra is tartanak.

Johnson az Oxford Brookes University hallgatója, a brit Black Lives Matter mozgalom egyik vezető alakja, a mozgalomra épülő Taking the Initiative párt vezetőségében is pozíciója van. Az Instagramon a párt azt írta, a kétgyermekes anya mindig a feketékért és az őket érő igazságtalanságok ellen harcol.

(Szent Korona Rádió nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább