Belföld

Fejér vármegyében egy 16 éves fiú lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt

„Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen” – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy 16 éves lány nevelőapja kért rendőri segítséget a hétfő óta távollévő gyermekével kapcsolatban, aki épp akkor jelent meg a barátjánál. A fiatal lány és a barátja épp el akarta hagyni az ingatlant, amikor a rendőr megjelent a lépcsőházban.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált elfutni.

A rendőr ekkor megpróbált testi kényszert alkalmazott, de a fiú folyamatosan próbálta lerúgni magáról a rendőrt, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább